Helleristningsfelt.
1968: Ristningen finnes på toppflaten av en jordfast blokk av rød ringerikssandstein. Den består av minst 11 figurer, hvorav 5 fullstendige og 3 ufullstendige skip, 1 spiral, 1 konsentrisk sirkel og en ufullstendig figur. Figurene er forholdsvis tydelig hugget og litt forvitret. Berget er en del avskallet. Skisse med nummerering for følgende figurer:
1. Rektangel, lengde 28 cm, bredde 8,5 cm.
2. Sirkel, 22 x 19 cm.
3. Spiralfigur med "hjelm", høyde 37 cm, største diameter 27 cm.
4. Skip, lengde 35 cm, høyde 6 cm.
5. Skip, lengde 27 cm, høyde 6 cm.
6. Skip, lengde 34 cm, høyde 12 cm.
7. Skip, lengde 34 cm, høyde 6 cm.
8. Skip, lengde 28 cm, høyde 5 cm.
9. Skip, lengde 30 cm, høyde 5 cm.
10. Skip, lengde 24 cm, høyde 4 cm.
11-13. 3 skålgroper, diameter 4-5 cm, dybde 0,8-1 cm.
1978: Ristningen er hugget inn i toppen av en flyttblokk som ligger rett nedenfor det SV-lige hjørnet på den gamle skolebygningen. Det er 4-6 skipsfigurer, 4 kretstegn, 1 linje og 23-24 skålgroper. Figurene har vært grunt hugget, og det synes som om det har vært lagt liten vekt på konturskarphet og utforming av detaljer.
Skipsfigurene omfatter akterenden av et tofuret skip med fem bevarte mannskapsstreker. Bevart lengde 44 cm. De øvrige skipene er enfuret, alle med mannskapsstreker. Et av skipene er delvis trukket opp med metallredskap i nyere tid. Største lengde 29-35 cm.
De usikre skipsfigurene er hugget tett sammen og framstår enten som to motstående, enfurete skipsfigurer, eller en form for rammefigur. Begge har korte tverrstreker som minner om mannskapsstreker. Samlet lengde 37 cm.
Kretstegnene omfatter to uregelmessige, åpne figurer som begge er grunt hugget og har usikre detaljer. Tverrmål 20-22 cm. I tillegg er det to kretstegn som består av tre konsentriske, litt ujevne sirkler. Ytre diameter 23-29 cm. Den største av disse har et vedheng ut fra sirklene i NØ.
Skålgropene ligger stedvis enkeltvis og stedvis i rekker. En rekke av 16 skålgroper strekker seg over ristningsflaten i NNV-lig retning. Gropene ligger med 5-8 cm mellomrom, og med unntak av en stor grop, har alle tverrmål 2-3 cm. Det er også en parallell rekke med 5 groper. Skålgropene har tverrmål 2-7 cm.
2011: Overflaten som ristningene er laget på er om lag 2,5 x 2 m. Det er bygget et tak over ristningene.
2022: 2022: En gruppe ristninger hugget på en liten, oppstikkende knaus eller jordfast steinblokk av rødlig sandstein. Ristningene omfatter seks skip, to sirkelfigurer, ett rektangel, tre skålgroper, flere udefinerte figurer og mange spetter/prikker. Ristningsflata skråner slakt ned mot VNV. Figurene er grunne, men tydelig prikkhugget. De fleste furene er lite bearbeidet, og flere steder er linjer kun antydet med grunne, spredte spetter. Feltet er omgitt av tett løvskog og kratt.
Skipsfigurene er orientert SØ-NV eller ØSØ-VNV, fire med bunnen mot N og to med bunnen mot S. Alle har korte, rette mannskapsstreker. Ett av skipene har antagelig bestått av kjøl- og relingslinje, men store deler av figuren er tapt i en avskalling. De øvrige fem skipsfigurene består av enkel kjøllinje. To av disse er hugget som èn sammenhengende figur med skipsbunnen pekende i hver sin retning, og utgjør dermed en oval figur. Skipene har største lengde 28-43 cm.
Sirkelfiguren består begge av flere konsentriske ringer. Den ene har 2-3 ringer samt en avrundet utstikker på den ytterste, ufullstendige sirkelen. Ytre diameter er 30 cm, mens utstikkeren måler 7 cm på det bredeste. Den andre sirkelfiguren omfatter tre tydelige ringer samt ytterligere to påbegynte, ytre sirkler som kun er antydet med små, grunne prikker. Ytre diameter på de sikre ringene er 20 x 21 cm, inkludert de påbegynte ringene er den 31 cm.
Den rektangulære figuren ligger på nedre del av bergflata. Den måler 28,5 x 9 cm.
I tillegg til de tre sikre skålgropene er det flere grunne ansamlinger med prikkhugging som kan tolkes som påbegynte skålgroper. 16 av disse danner en SSØ-NNV orientert linje tvers over ristningsflata. Også en av de sikre gropene er del av denne linja som måler totalt 125 cm. De sikre skålgropene har diameter 3,5-6,5 cm og dybde 0,4-0,7 cm.
Det er også flere linjer og ansamlinger med små spetter på berget, i tillegg til spredte små huggespor. Antagelig påbegynte figurer som aldri har blitt fullført.
Nederst på NØ-re del av berget er bokstavene MT risset inn i moderne tid.
Feltet er beskyttet av et lite overbygg av tre, og er tilrettelagt med et eldre informasjonsskilt.
Ca. 30 meter ØNØ for feltet skal det ligge to små skipsfigurer. Figurene er visstnok hugget inn av skolebarn i nyere tid. Bergskjæret ligger antagelig under en bod oppført mellom veien og skolebygningen, og figurene kunne derfor ikke undersøkes.