Kontrollregistrering 09.02.2023, utført av Ghattas Sayej og Emma Norbakk, Agder Fk.:
Stort røysfelt bestående av mange rundrøyser, spredt over et stort område. Røysene tolkes som gravrøyser, men er ikke videre undersøkt. De er sirkulære, jevne og klart markerte. De fleste har en diameter på 2-4 meter, høyde på 0,3-0,5 meter og er bygget opp av knyttnevestore til hodestore stein, noen også med større stein. Noen har tydelig kantkjede av større stein. Røysene er generelt bevokst med mose og gress, og noen er svært vanskelig å få øye på.
Røysfeltet ligger i et svært steinete jordbrukslandskap. Vegetasjonen består av mose og gress, samt noen furu og bjørk. Området er tidligere hogstfelt, hvor mange trestubber står igjen.
Røysene er fordelt i to konsentrasjoner; én i nord og én i sør. I midten av lokaliteten er det et våtere og mer steinete parti, hvor det ikke kunne påvises noen røyser.
Røysfeltet bør ses i sammenheng med ID 21134, 61474, 3484, 12829 og 22587, da de alle sannsynligvis er del av samme felt.
Røysene er målt inn og kontrollregistrert med LiDAR og CPOS (rtk fix). Fra før hadde lokaliteten ingen innmålte geometrier på enkeltminnene. Gjennom kontrollregistreringen fikk lokaliteten nye beskrivelser og endret geometri, samt at alle enkeltminner fikk ny geometri.
Eldre beskrivelser:
Det er mange gravrøyser som spredt seg over hele tomten. Det er vanskelig å se røysene fra veien, men når man går opp i bakken å se mot veien, ti-tier av røyser dekker opp.