I Trosvik- og Kniple-området i Fredrikstad finnes det ca. 20 inskripsjoner i granitt som daværende kommandant for Fredrikstad festning, Johan Caspar von Cicignon (1625–1696) etterlot seg. Inskripsjonene ble hugget inn en gang mellom 1680 og 1696, og er lokalisert til området ved hans bosted - hovedgården på Trosvik. De fleste inskripsjonene er hugget inn i fast fjell, trolig i tilknytning til datidens veifar. Sannsynligvis var det meningen at inskripsjonene skulle være lett tilgjengelige og godt synlige. Nær samtlige innskrifter har et religiøst innhold (katolsk), eller et kristent monogram som "overskrift". De er skrevet på tysk, fransk, italiensk og latinsk.
Nummereringen og beskrivelsene baserer seg i stor gard på to artikler av Finn Kaurel, publisert i den lokalhistoriske årboken Mindre-Alv, utgitt av Fredrikstad museum i årene 1982–1995. Kaurels artikler finnes i nr. III og V.
Innskrift nr. XX. Denne innskripsjonen ble nylig oppdaget (2021/22) da et uthus ble revet. Innskriten er gitt nr. XX. Denne er plassert på en loddrett, vestvendt fjellvegg. Denne befinner seg i dag i innkjørselen til Onsøyveien 47. Det er godkjent oppføringen av en garasje på dette stedet, inkl at det opprinnelig var planer om å sprenge bort denne delen av fjellet. Ristningen ble oppdaget av grunneier etter søknaden ble godkjent, og det foreligger nå planer om å bevare den + endre plasseringen av garasjen.
Tidligere (før eneboligene ble bygd i området - tidlig 1900-tall) lå det en dam/park i dette området, og området ble da bl.a. benyttet til bad/rekreasjon. Kanskje var dammen et viktig element i landskapet også da ristningen ble hugget inn? Innskriftstype er Jesu- og Mariamonogram (kristogram):
H MR
1680