I Trosvik- og Kniple-området i Fredrikstad finnes det ca. 20 inskripsjoner i granitt som daværende kommandant for Fredrikstad festning, Johan Caspar von Cicignon (1625–1696) etterlot seg. Inskripsjonene ble hugget inn en gang mellom 1680 og 1696, og er lokalisert til området ved hans bosted - hovedgården på Trosvik. De fleste inskripsjonene er hugget inn i fast fjell, trolig i tilknytning til datidens veifar. Sannsynligvis var det meningen at inskripsjonene skulle være lett tilgjengelige og godt synlige. Nær samtlige innskrifter har et religiøst innhold (katolsk), eller et kristent monogram som "overskrift". De er skrevet på tysk, fransk, italiensk og latinsk. kristent monogram som "overskrift". De er skrevet på tysk, fransk, italiensk og latinsk.
Nummereringen og beskrivelsene baserer seg i stor gard på to artikler av Finn Kaurel, publisert i den lokalhistoriske årboken Mindre-Alv, utgitt av Fredrikstad museum i årene 1982–1995. Kaurels artikler finnes i nr. III og V.
Innskrift nr. VI. Denne ble ikke gjenfunnet i 2022, men plasseringen skal være rimelig nøyaktig. Den skal i følge Kaurel være plassert på en loddrett fjellvegg, noen få meter fra nr. VII og avmerket sør for denne i kartet ("ved samme vei, på samme side"). Kanskje er den sprengt vekk? Innskriften er heller ikke gjenfunnet av lokalhistorikere ifm. guiding o.l. På starten av 80-tallet var deler også skadet; "...høyre del sprengt vekk, muligens i forbindelse med veianlegg og oppføring av forstøtningsmur".
Tekst er monogram (kristogram), trolig
I HS
1680
På tidlig 80-tall manglet 0, samt deler av S og 8-tallet.