Steinsatt tuft gravd i jordmælingen. Ligger i seterområdet ved Sætrevatnet/Nysætervatnet til gården Fet gbrn. 33/2. Finner den nærmere bestemt 60m SV for hytte med gbnr. 33/37, 40m SØ for hytte med gbnr. 33/25. Området rundt kulturminnet bestod av skogsterreng med mye bjørk, andre lauvtrær og einer. Bunnvegetasjonen bestod av lyng, mose og litt gress. Terrenget skråner nedover mot nordvest og ligger i et hyttefelt.
Tufta (Ytre mål trolig 4,8x3,7m, indre trolig 3,7x2,2m) er gravd i jordmælingen og deretter tørrmurt mot jordveggen. Er ca. 1m dyp i sørøst. Åpningen er tolket å være i nedkant, i nordvest. Steinene er noe avrundede der noen har rast innover. De er mose- og lynggrodd. Oppmuringa ser ut til å være best bevart i sørøst. Steinene er over hodestore. En stein som ligger i åpningen er ca. 1/4m3. Den er delvis dekt med en stor bjørkestubbe.
Rett nedenfor tufta er det bygget en hyttevei bygd opp til tomt 33/37. Det ser ut som at grøftinga på veien ikke har ødelagt tufta selve tufta.
Ut fra jordbor stikk inne i tufta kunne det virke som at det var never under torvlaget som kan tyde på torvtak. Ingen trematerialer eller funn av kull.
Det er vanskelig å fastslå funksjonen til bygget. Ut fra hvordan den er bygget opp, og hvordan den ligger i landskapet, ligner den på en jordkjeller for å lagre mat i. Kunne ikke påvise andre eldre hus like ved. Lokale informanter hadde heller ikke kjennskap til tufta eller annen bebyggelse her. Det er ikke utenkelig at det ble lagret midlertidig melk her i forbindelse med stølsdrift i området eller kan være knyttet til det mulige myrmalmlageret (id 298907-0) 60m nedenfor mot nordvest.
Noe steiner sør for tuft er trolig naturlig..
Ble avgrenset ved hjelp av jordbor og det man kunne se på overflaten.
Det er usikkert hvor gammel tufta kan være, men kan være fra nyere tid.