Påvist ved funn av 32 artefakter fordelt på 5 prøvestikk, PS 156-160. Alle i flint og sikkert/sannsynlig slått. Det ble gjort funn fra like under markoverflaten og ned til ca. 40 cm under markoverflaten, med flest funn i sjiktet 5 til 30 cm under markoverflaten.
Massene varierer noe, men er hovedsakelig humus-, sand- og grusblandet brunjord, med noe fargevariasjon. På grunn av kraftig regnvær i perioden var massene gjennomtrukket og det var vanskelig å se fargenyanser og lagskiller. Det ble påvist et ca. 3 cm tykt torvlag på flaten, og de øverste 5 til 40 cm på flaten var humusholdig. Det ble gjort funn i det humusholdige laget og det er mulig at dette representerer et eldre matjordslag.
Fuktig og klebrige masser, samt dårlig tilgang til såldedammer gjorde såldingen krevende, selv om det etter hvert kom så mye regn at man kunne ta i bruk en liten bekk som rant gjennom lokaliteten i N. Man må derfor holde muligheten åpen for at artefakter ble oversett, og at negative data dermed kan være "falske".
Lokaliteten ligger i en liten dalgang, skrånende fra S ned mot N, i gammelt kulturlandskap, i dag plantet med gran, men med innslag av løvtrær. Området har trolig tidligere blitt brukt til beite/slåttemark og flaten virker ryddet. Det går muligens et gammelt veifar tvers over lokaliteten, fra S mot N. De søndre delene av lokaliteten virker ikke å være forstyrret, men i N er det store erosjonsskader i form av bekkefar, jordsig/små raviner og rotvelter.
Avgrensningen er basert på en kombinasjon av negative prøvestikk og topografi. I Ø skrår terrenget markant oppover. Det er imidlertid få meter som skiller ID 223233 fra ID 223232 i NØ. De tolkes imidlertid å tilhøre to forskjellige landskapsrom og er derfor delt opp i 2 lokaliteter, selv om dette skillet kan vise seg å være kunstig. I S smalner dalgangen inn og det ble gravd flere negative prøvestikk i denne retningen. En lav bergrygg/jordvoll med rydningsstein ut lokalitetens vestre avgrensning. Mot N vider terrenget seg noe ut. Rent topografisk ville det vært "logisk" å sette lokalitetens grense litt N for PS 159, men i og med at det også ble funnet en artefakt i PS 160, ble dette område inkludert. Det er imidlertid mulig at opprinnelig aktivitetsområde ikke har strukket seg så langt ned og mot N som PS 160 tilsier, men at artefakten er blitt fraktet nedover i terrenget med vann/jordsig eller andre naturprosesser. Dette er noe man bør ta med i betraktningen i forbindelse med en eventuell utgravning. Den øvrige avgrensningen mot N følger delvis terreng, delvis negative prøvestikk.
Generelt må det bemerkes at det ble gravd litt få prøvestikk i forbindelse med registrering og avgrensning av ID 223233. Dette på grunn av tidspress og fordi store deler av lokaliteten strakk seg inn i et område omfattet av en tidligere reguleringsplan, og hvor vi da følgelig ikke hadde anledning til å gå inn og registrere på nytt.
Det er naturlig å se for seg at lokaliteten har vært strandbundet med naturhavn mot N-NV.
Strandlinjedatert til overgangen mellom-/sen-mesolitikum med utgangspunkt i strandlinje ca 45 m over dagens nivå. Høydeforskjellen mellom de øvre og nedre del av lokaliteten er imidlertid nesten 12 m, så det er ikke umulig at den øvre delen ble tatt i bruk på et tidligere tidspunkt.
Innslag av mikroflekker og bipolar teknikk peker mot en bruksfase i eldre steinalder.