Doel van project was om te kijken hoe de resultaten uit project Bubble Games (polarisatie tegengaan m.b.v. VR) praktisch toepasbaar, schaalbaar, betaalbaar gemaakt konden worden. Essentie van het project was groepen jong en oud binnen een wijk nader tot elkaar brengen. Uiteindelijk bleek dat VR hier niet in werkte; het werkzame element bleek ‘het verhaal’ te zijn.
Daartoe is in dit project uiteindelijk besloten om een aantal persoonlijke verhalen in audiovorm op te halen bij zowel jongeren als ouderen. Deze verhalen werden door leden van de andere groep (resp. ouderen en jongeren) beluisterd, waarna we een reactie (ook weer in audio vorm) ophaalden en terugbrachten naar de originele verhalenvertellers.
De dataset bestaat hierdoor vooral uit een aantal audioverhalen, die in vertrouwen zijn opgenomen en niet verder gedeeld mogen worden.
Er zijn transcripten van de audioverhalen, maar niet met als doel deze te analyseren. De audiobestanden zijn dus geen ruwe data, maar de kern van het project.
Andere bestanden in de dataset zijn o.a. gespreksverslagen met stakeholders die tot het uiteindelijke ontwerp geleid hebben, evenals tussentijdse prototypes.
Ontwerpgericht onderzoek, als tweede stap van een eerder onderzoeksproject genaamd Bubble Games. Meer informatie over Bubble Games:
https://www.tudelft.nl/io/delft-design-stories/bubble-games-kunnen-we-ontwerpen-met-het-oog-op-empathie
https://www.fabrique.nl/cases/digitale-transformatie/bubble-games/
Het onderzoek Bubble Games Pocketsize is uitgevoerd in samenwerking met:
Fontys Pedagogiek - Lectoraat Diversiteit en (Ortho)pedagogisch Handelen
Fontys ICT - Lectoraat Interaction Design
Fabrique
Gemeente Eindhoven
De databestanden zijn gearchiveerd in het Fontys gesloten data-archief. Ze zijn alleen beschikbaar voor personen gelieerd aan het consortium van Bubble Games of t.b.v. vervolgonderzoek op basis van dit consortium / dit project.