Bureauonderzoek en inventariserend veldonderzoek d.m.v. boringen (verkennende fase) Denariusstraat tussen 15C en 17 te Oosterhout (gemeente Oosterhout)

DOI

In augustus 2016 voerde Antea Group een archeologisch onderzoek uit voor een nieuwbouwlocatie aan de Denariusstraat te Oosterhout. Het onderzoek heeft bestaan uit een archeologisch bureauonderzoek en een booronderzoek, verkennende fase. Voor het plangebied geldt op basis van het bureauonderzoek een brede archeologische verwachting. Er kunnen in principe archeologische resten worden aangetroffen vanaf het laat-paleolithicum tot en met de nieuwe tijd. Uit het booronderzoek is gebleken dat de bodemopbouw binnen het plangebied een duidelijke A/C mix laag kent. De aanwezigheid van een dergelijke mixlaag is in veel gevallen een goede aanwijzing dat er in het verleden bodemroering heeft plaatsgevonden tot voorbij een eventueel archeologisch sporenvlak. Het advies is om de archeologische verwachtingswaarde bij te stellen naar laag en het plangebied vrij te geven voor wat betreft het aspect archeologie. De bevoegde overheid besloot dit advies over te nemen.

Antea Group Archeologie 2016/113

Identifier
DOI https://doi.org/10.17026/dans-x37-bwxu
Metadata Access https://archaeology.datastations.nl/oai?verb=GetRecord&metadataPrefix=oai_datacite&identifier=doi:10.17026/dans-x37-bwxu
Provenance
Creator J.E. Colijn
Publisher DANS Data Station Archaeology
Contributor J.E. Colijn; G. Sophie (Antea Group); Antea Group
Publication Year 2017
Rights CC-BY-ND-4.0; info:eu-repo/semantics/openAccess; http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0
OpenAccess true
Contact J.E. Colijn (Antea Group BV)
Representation
Resource Type Dataset
Format application/pdf; text/xml
Size 7717171; 5781; 5430; 1012; 4889
Version 1.0
Discipline Humanities