Archeologische opgraving langbed onder het wegdek van de Verlengde Hofdreef te Zundert Archeologische Rapporten Oranjewoud 2013/96

DOI

In opdracht van de gemeente Zundert heeft Oranjewoud BV in juli 2013 een archeologische opgraving uitgevoerd onder een gedeelte van het wegdek van de Verlengde Hofdreef in Zundert.

Uit de archeologische vooronderzoeken komt een beeld naar voren van het gebruik van de omgeving in de (late) prehistorie en vanaf de middeleeuwen. Vanwege de grote hoeveelheid archeologie, de aanwezigheid van een cultusplaats en een langbed heeft de gemeente samen met de provincie besloten voor de aanleg van de nieuwe randweg de maximaal mogelijke informatie van het langbed veilig te stellen.

Tijdens de opgraving zijn 8 spoornummers uitgedeeld. Bij couperen bleken spoornummer 4 en 6 te vervallen, doordat deze van natuurlijke oorsprong bleken te zijn. Spoornummer 2 en 3 zijn de greppels van het langbed.

Identifier
DOI http://dx.doi.org/doi:10.17026/dans-x76-eds9
Metadata Access https://easy.dans.knaw.nl/oai?verb=GetRecord&metadataPrefix=oai_datacite&identifier=oai:easy.dans.knaw.nl:easy-dataset:66228
Provenance
Creator Sophie, G.
Publisher Antea Group
Contributor Antea Group;Koopmanschap, H.J.L.C.
Publication Year 2016
Rights info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
Contact Antea Group;Koopmanschap, H.J.L.C.
Representation
Language Dutch
Resource Type Text
Format application/pdf
Coverage
Discipline Not stated
Spatial Coverage {" "}
Temporal Coverage Begin 2013-09-02T11:59:59Z
Temporal Coverage End 2016-10-03T11:59:59Z